Certificate of Constancy of Performance behaald voor brandwerende stalen ramen, deuren en vluchtdeurenCE-markering van stalen brand- en/of rookwerende ramen en deuren in buitengevels volgens EN 16034

Door nauwe samenwerking met Agentor N.V. heeft Stalen Ramenfabriek Van Iersel zich verder gespecialiseerd in veiligheid door het behalen certificaat, waarmee de verplichte CE-markering van stalen brand- en/of rookwerende ramen en deuren in buitengevels volgens EN 16034 verder gestalte heeft gekregen. Ditzelfde geldt voor de vlucht- en paniekfunctie van de stalen gevelelementen.

De geproduceerde producten van Stalen Ramenfabriek Van Iersel voldoen hiermee aan de gestelde eisen en staan onder toezicht van een zogenaamd Europees geaccrediteerde notified body, het SKG-IKOB (Stichting Kwaliteit Gevelbouw).
Het SKG-IKOB heeft diverse inspecties en controles gehouden binnen het productiebedrijf van Stalen ramenfabriek Van Iersel en heeft nu officieel gemeld dat het CCP (Certificate of Constancy of Performance) is behaald.

Dit houdt in dat zowel Stalen Ramenfabriek Van Iersel als haar producten aan alle eisen voldoen die in het kader van CE-markering gesteld worden.

Voor het behalen heeft Stalen Ramenfabriek Van Iersel een intensief stappenplan doorlopen met de certificerende instantie. Onder andere is er een nieuw kwaliteitsbeheersingssyteem (FPC) opgezet dat voldoet aan alle eisen uit de normen NEN-EN 14351 en NEN-EN 16034.

Met het behalen van deze certificering heeft de Stalen Ramenfabriek Van Iersel haar kwaliteit nog beter gewaarborgd en dragen ze bij aan de veiligheid van hun klanten door volledig gecertificeerd te produceren.

 

Brandwerende en rookwerende stalen ramen en deuren

Brandwerende deuren zijn toepasbaar voor woning- en utiliteitsbouw, zowel renovatie als nieuwbouw.

De deuren bieden comfort van een normale schuifdeur echter in geval van nood zorgen ze voor een veilige brand- en rookwerende afsluiting.

-30-60-90 minuten brandwerend

-Geschikt als toepassing met hoge gebruiksfrequentie

-Getest volgens NEN 6069

-Toepasbaar in o.a. kantoren, industrie en openbare gebouwen.

Voor verschillende projecten heeft Stalen Ramenfabriek Van Iersel deze deuren toegepast in samenwerking met opdrachtgever Tormax.

 

Stalen ramen en deuren al 75 jaar een begrip

In 2021 viert Stalen Ramenfabriek Van Iersel 75 jaar stalen ramen en deuren. Van Iersel startte in 1903 als smederij voor de boeren in de Biesbosch. Na de oorlog wordt gestart met het maken van stalen ramen en deuren. Hoewel later de vraag naar aluminium kozijnen de markt domineerde zijn de stalen kozijnen weer helemaal in opmars. Lees meer over de geschiedenis bij Over Van Iersel.

 

Advies

Alle worden gemaakt op basis van specifieke klantwensen. U kunt reeds in een vroeg stadium van het ontwerp al een beroep doen op onze kennis.

Heeft u advies nodig voor de uitwerking, bel voor het maken van een afspraak op nummer 0162-683554 of mail naar staalcalculatie@ierselbv.nl.