Girlsday; meisjes informeren en interesseren voor de techniek!“Wij willen meiden laten zien hoe leuk techniek is”

Girlsday wordt landelijk georganiseerd door de organisatie VHTO met als doel; meisjes informeren en kennis laten maken met de techniek.

Wij zijn benaderd door Judith Vermeulen, Vekon om samen met nog 7 prachtige andere bedrijven uit de regio een creatieve dag te organiseren voor 240 meisjes van het Dongemond College.

Dit hebben we als organisatie met beiden handen aangepakt en hiervoor een variërend programma in elkaar gezet, zodat de meisjes van het Dongemond College op een speelse manier kennismaken met ons bedrijf en de techniek. De reacties en het enthousiasme van de meiden zijn zo leuk “het is heel interessant om een kijkje te nemen in de techniek, weer eens wat anders”

Bekijk ook het artikel in BN de Stem

 

Wij zouden het tof vinden om nog meer vrouwelijke collega’s aan te trekken

Momenteel werken er op een totaal van zestig werknemers zes vrouwen, wij zouden het zo tof vinden om nog meer vrouwelijk werknemers aan te trekken.

Vrouwen kijken met een andere blik naar het werk dan mannen. Ook hebben vrouwen vaak andere vaardigheden dan mannen. Zo werken vrouwen vaak secuurder en hebben ze een betere planning en administratie. Dit zorgt voor meer diversiteit en een andere aanpak. Uit onderzoek blijkt dat gemengde teams beter presteren om dat deze verschillende vaardigheden elkaar aanvullen. Door de digitalisering en automatisering van de werkzaamheden wordt het werken in de techniek anders. Zwaarder werk wordt hierdoor opgevangen. Zo wordt het voor een vrouw eenvoudiger om een bepaalde functie uit te voeren.

Heb je interesse om een vacature bij ons te vervullen bekijk dan onze vacatures of neem contact met ons op, wij zijn altijd op zoek naar unieke talenten binnen onze organisatie.