Koen is weer een diploma rijker!Koen volgde de cursus Praktisch Leidinggeven op de werkvloer en deelt met ons zijn ervaring!

Ik had aangegeven dat ik aansturen van collega’s op de “zelfsturende” manier best wel eens lastig vind. Je hebt met allemaal verschillende mensen te maken.

Een ieder heeft een eigen manier hoe hij benaderd wil worden. Communicatie speelt hierbij een belangrijke rol. En dat komt altijd van twee kanten.

 

Luisteren naar elkaar, zo creëer begrip voor elkaar en elkaars werk

Wat ik onder andere geleerd heb is goed luisteren en kijken naar iemands gedrag. Niet te snel oordelen maar  doorvragen en empatisch reageren.

Zo stimuleer je Anderen ook om opbouwend te communiceren. Zo creëer je begrip voor elkaar en elkaars werk; een must om een zelfsturend team succesvol te maken.
In de opleiding heb ik ervaringen kunnen uitwisselen met andere cursisten. Die overigens uit diverse branches kwamen. Ik was de enige die in een zelfsturend team werkt.

De meesten werken als of met een voorman. Van Iersel is dus vooruitstrevend en vanzelfsprekend nog wat zoekende hoe ermee om te gaan.

Er bestaat geen kant en klaar antwoord op de vraag hoe je met een zelfsturend team om  moet gaan. Als het lekker loopt en de sfeer goed is gaat het vanzelf.
Maar is dit is natuurlijk niet altijd het geval. De kunst is om, ondanks alle verschillen, een gemotiveerd team te realiseren en te behouden. Zodat iedereen met plezier werkt.