Kwaliteit en duurzaamheid

“Onze klanten wensen degelijke kwaliteit, tegen een scherpe prijs. Zonder gedoe” 

 

We hebben een actief milieubeleid gericht op het beperken van de milieueffecten van onze bedrijfsvoering en het voldoen aan de wet- en regelgeving.

VMRG-Keurmerk
Deze hoge kwaliteit wordt gewaarborgd door de VMRG waarbij we zijn aangesloten. Bedrijven die hierbij zijn aangesloten leveren gegarandeerd kwaliteit. Die kwaliteit is tevens omschreven in de VMRG– kwaliteitseisen en Adviezen en herkenbaar aan het VMRG-Keurmerk.

Dit keurmerk geeft aan dat u met een deskundig bedrijf te maken heeft op het gebied van gevelbouw. Bovendien zijn we voortdurend op de hoogte van de recente en belangrijke normen en voorschriften op onder andere het gebied van constructie, inbraakwerendheid, warmtehuishouding, oppervlaktebehandeling en duurzaamheid.

We worden regelmatig op onze kwaliteit gecontroleerd door het onafhankelijke keuringsinstituut SKG-IKOB (Stichting Kwaliteit Gevelbouw). De keurmeester van het SKG-IKOB test zoal op: inbraakwerendheid, wind-en waterdichtheid en sterkte-en stijfheid. Bekijk ons VMRG-Keurmerk en de VMRG-voorwaarden

KOMO attest-met-productcertificaat
Dit certificaat is een erkende kwaliteitsverklaring voor het Bouwbesluit en de woningwet.
Bekijk hier ons KOMO attest-met-productcertificaat

VCA-certificaat
VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers.
Het is een veelzijdig programma waarmee wij worden getoetst en gecertificeerd op ons VGM-beheersysteem.
Wij als Van Iersel hechten veel waarde aan veiligheid op de bouwplaats. Bekijk hier ons VCA-certificaat.

AluEco
De stichting AluEco bevordert duurzaamheid. AluEco, een initiatief van de VMRG, zorgt in de gevelbouw voor een recycleketen.
Hiermee tonen wij aan dat we ons inzetten voor een verantwoorde recycling van het aluminium afval. Bekijk hier het certificaat van AluEco

 

Duurzame architectuur
De vraag naar een duurzame architectuur die rekening houdt met socio-culturele aspecten en economische en ecologische kwaliteiten wordt steeds groter. Men streeft er hierbij naar om de mens, de ruimte en de omgeving in harmonie te brengen.   De gezondheid en het welzijn van de mens zijn hoofdvereisten en deze moeten beschermd worden. Dit zorgt voor gebouwen die positief aan de verwachtingen van hun gebruikers voldoen dankzij visuele, thermische, akoestische, ergonomische en hygiënische kwaliteiten en tegelijkertijd ook voldoen aan economische vereisten voor wat betreft duurzaamheid en rendabiliteit. Daarnaast neemt men gebouwen en de overeenkomstige bouwproducten in aanmerking met betrekking tot hun volledige levenscyclus, om de waardevolle grondstoffen na gebruik te bewaren en opnieuw te gebruiken via een optimale grondstoffenkringloop.

Schüco benut deze ontwikkeling en realiseert technologieën die de mens centraal plaatsen en in harmonie zijn met de natuur. Investeerders, architecten, bouwpromotors en partners worden in alle fasen van het project ondersteund – van bij het eerste idee tot de demontage van een gevel. Dit omvat ook advies in verband met certificeringen, de planning met duurzame systemen, milieuproductverklaringen en de recyclage van de bekleding van het gebouw. De Schüco systemen leggen daarbij de basis voor duurzaam bouwen. Schüco systemen bieden maximale vormgevingsvrijheid en een hoge affiniteit met het design en ze zijn bovendien ook nog onderhoudsvriendelijk, gebruiksvriendelijk, efficiënt, ontzien hulpbronnen en zijn milieuvriendelijk. In combinatie met hun duurzaamheid en recyclagemogelijkheid dragen ze bij tot de realisatie van duurzame gebouwen.

Informatiebrochures:
Handleiding BREEAM
360 visie op duurzaamheid
Brandwering voor gebouwen
Footprint – Brandveiligheid en maximale ontwerpvrijheid

Onze aanpak