Geschiedenis

De start van Metalen ramenfabriek Van Iersel ligt helemaal aan het begin van de twintigste eeuw. Dan wil de jonge spoorwegemployé Sjef (Josephus Adrianus) van Iersel voor zichzelf beginnen. Hij werkt een paar jaar in de smederij van zijn oom Thomas de Rooij in Drimmelen. In 1903 krijgt hij de kans het bedrijf over te nemen. De jonge Sjef levert al snel een breed scala aan diensten. Hij smeedt ploegijzers voor de boeren in de Biesbosch, repareert gereedschap, verkoopt butagas en fietsen en bouwt en onderhoudt boten. Als bijbaan draait hij stroom voor het dorp Drimmelen.

In 1937 neemt zoon Janus (Adrianus Petrus) van Iersel de smederij over. Het smidswerk blijft, maar Janus kijkt vooruit. Tijdens de oorlogsjaren koopt hij alvast materialen om er later stalen ramen van te kunnen maken. Dat wordt een succes. Na de oorlog is er veel vraag naar metalen ramen. Janus maakt er steeds meer en hij oriënteert zich op de bouwwereld. Zo start hij met het (succesvol) ontwerpen, maken en monteren van ramen. Janus van Iersel doet dat in opdracht van aannemers uit de regio.

Kleinzoon Jos (Josephus) van Iersel zet het bedrijf voort in 1972. Al snel richt hij zich volledig op de productie van stalen en aluminium ramen voor de bouw. Het bedrijf draait goed en de opdrachten worden groter. Van Iersel groeit uit zijn jasje. Omdat uitbreiding in Drimmelen niet meer mogelijk is, verhuist Van Iersel naar een nieuwe locatie aan de Zijlbergsestraat in Made. Daar breidt de onderneming gestaag uit; in productiecapaciteit en omzet en in aantal medewerkers.

Sinds 1997 staat achterkleinzoon Ad (Adrianus) van Iersel aan het roer. Hij hecht sterk aan het behoud van zelfstandigheid van het bedrijf. Productinnovatie moet de continuïteit ook de komende decennia veilig stellen. In 2003 bestaat Van Iersel 100 jaar. In datzelfde jaar krijgt het bedrijf het predikaat van Hofleverancier.