over
Geschiedenis
2000
2000
2000
1903
Van Iersel Geveltechniek: Een eeuw van veelzijdig ondernemerschap

De start van ons bedrijf ligt helemaal aan het begin van de twintigste eeuw. Sjef (Josephus Adrianus) van Iersel is werkzaam als spoorwegmedewerker, maar wil graag voor zichzelf beginnen. Hij werkt een paar jaar in de smederij van zijn oom Thomas de Rooij in Drimmelen en in 1903 krijgt hij de kans om het bedrijf over te nemen: Van Iersel Geveltechniek is geboren! De jonge Sjef levert al snel een breed scala aan diensten. Hij smeedt ploegijzers voor de boeren in de Biesbosch, repareert gereedschap, verkoopt butagas en fietsen en tot slot onderhoudt en bouwt hij boten.

1937
Janus van Iersel: Smederij naar de toekomst van ramen en bouw”

Na 34 jaar neemt zoon Janus (Adrianus Petrus) van Iersel de smederij over. Janus is van plan om het smidswerk te blijven doen, maar kijkt graag vooruit naar andere mogelijkheden. Tijdens de oorlogsjaren koopt hij alvast materialen in, om er later stalen ramen van te kunnen maken. Dit bleek een succes te zijn, aangezien er na de oorlog veel vraag was naar metalen ramen. Janus groeide met het bedrijf en oriënteert zich vervolgens ook op de bouwwereld. Zo start hij met het (succesvol) ontwerpen, maken en monteren van ramen. Janus doet dat in opdracht van aannemers uit de regio.

1972
De groei van Van Iersel onder kleinzoon Jos (Josephus) in 1972

Kleinzoon Jos (Josephus) van Iersel zet het bedrijf voort in 1972. Al snel richt hij zich volledig op de productie van de stalen en aluminium ramen voor de bouw. Het bedrijf loopt erg goed en Van Iersel groeit uit zijn jasje. Omdat uitbereiding in Drimmelen niet meer mogelijk is, verhuist Van Iersel naar een nieuwe locatie aan de Zijlbergsestraat in Made. Daar breidt de onderneming gestaag uit; in productiecapaciteit, omzet en in aantal medewerkers.

1997
Ad (Adrianus) van Iersel aan het roer

Sinds 1997 staat achterkleinzoon Ad (Adrianus) van Iersel aan het roer. Hij hecht sterk aan het behoud van zelfstandigheid van het bedrijf.

2003
Hofleverancier

In 2003 bestaat Van Iersel Geveltechniek 100 jaar en krijgt ons bedrijf een predicaat van Hofleverancier. Sindsdien is Van Iersel Geveltechniek verder uitgebreid.

2016
Oprichting Stalen Ramenfabriek

Zo wordt binnen ons bedrijf Stalen Ramenfabriek Iersel B.V. opgericht in 2016.

2018
Oprichting Fenestro Gevelbeheer

Fenestro Gevelbeheer wordt in dit jaar opgericht.

2022
Natuurlijke Groei: Van Iersel Geveltechniek vestigt zich in Breda

Omdat Van Iersel Geveltechniek blijft groeien, zijn we in 2022 verhuisd naar ons gloednieuwe pand in Breda.